آیت الله رئیسی در مراسم بزرگداشت روز حقوق بشر اسلامی: باید دادگاه بین المللی اسلامی ایجاد شود
- توضیحات
دیده بان هشتم : رئیس قوه قضاییه گفت: امروز به برکت خون شهدای مقاومت، شاهد همنوایی و همگرایی عدالت خواهان در دنیا هستیم و شرایط برای شناخت نظام سلطه و جریان تروریسم فراهم شده است.
رئیس قوه قضاییه با تقدیر از اقدام ارزشمند حقوقدانان مسلمان در تدوین و تصویب اعلامیه حقوق بشر اسلامی در مصر، بر لزوم اجرایی شدن آن تأکید کرد و یکی از الزامات اجرای این اعلامیه را تشکیل دادگاه بین المللی اسلامی برای محاکمه و مجازات ناقضان حقوق بشر عنوان کرد.
آیت الله رئیسی گفت: مگر می شود امروز در دنیا ظالمان و مستکبران با تکیه بر قدرت و زور، قهرمان مبارزه با تروریسم را که مهمان کشور دیگری بوده، ترور کنند و به سزای عمل ننگین خود نرسند؟ حامیان تروریست و مرتکبان این جنایت، باید با فوریت در یک دادگاه صالح بین المللی محاکمه شوند.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به وضعیت اسفبار مردم مظلوم یمن و جنایات سعودی ها علیه یمنی ها خاطر نشان کرد: شرایط زنان و کودکان یمنی دل هر انسان را به درد می آورد و ترویست های آمریکایی و عربستان به عنوان امتداد راهبردی آنها در منطقه، باید به خاطر تضییع حقوق انسان مورد مؤاخذه قرار گیرند.
آیت الله رئیسی همچنین به تحریم های ظالمانه آمریکا و متحدانش علیه مردم کشورهای منطقه و برخی کشورهای حوزه آمریکای لاتین اشاره کرد و افزود: کسانی که در شرایط دشوار کرونا با تحریم و محاصره اقتصادی ملت ها را در سختی قرار می دهند، ضایع کننده حقوق بشر و مستحق مجازات هستند.
رئیس قوه قضاییه، ایستادگی در برابر نظام سلطه را امری شدنی توصیف کرد و گفت: وقتی داعش در منطقه ظهور و بروز پیدا کرد، برخی مبارزه با آن را محال می دانستند اما حاج قاسم سلیمانی و ابومهندس المهندس و نیروهای مقاومت، شجاعانه وارد میدان شدند و از جان خود گذشتند و تروریست ها را شکست دادند.
وی مقاومت مردم یمن را دستاورد دیگر راهبرد مقاومت و پایداری عنوان کرد و گفت: مردم یمن با وجود محرومیت و فشارهایی که از سوی حامیان عربستان متحمل شدند، برای دفاع از کرامت و حقوق انسانی خود ایستادند و مقاومت آنها زبانزد عالم شده است.
رئیس قوه قضاییه با بیان این که امروز نفوذ و توان جمهوری اسلامی در منطقه و جهان دشمن را عصبانی کرده است، تصریح کرد: امروز آمریکا از همه زمان ها ضعیف تر شده و شکست تلاش های این کشور برای تحریم تسلیحاتی جدید جمهوری اسلامی ایران افتضاح بزرگی برای آنهاست.
وی اخلاق مورد توجه غربی ها را هم مانند حقوق بشر دستاویزی برای رسیدن به مطامع و منافع نظام سلطه دانست و افزود: اخلاق الهی ریشه در توحید دارد اما اخلاقی که غربی ها دنبال می کنند، انتفاعی است و هر جا پای منافع در میان باشد، اخلاق و مردم را قربانی می کنند.
رئیس قوه قضاییه، تضییع حقوق انسان ها، تهدید امنیت جهانی و ظلم 70 ساله رژیم صهیونیستی به مردم مظلوم فلسطین را نتیجه حقوق بشر غربی و سیاست ورزی آنها و خیزش مردمی در آمریکا و اروپا علیه بی عدالتی و تبعیض را نمونه ای از واکنش ها به ظلم های تاریخی نظام سلطه دانست.
آیت الله رئیسی افزود: اعتراض به بی عدالتی در آمریکا و برخی کشورهای اروپایی و ایستادگی 2 ماهه مردم در واقع جرقه ای بود که نقاب را از چهره بزک کرده غربی ها کنار زد و امروز بسیاری از ملت ها، داعیه داران حقوق انسان را به عنوان بزرگ ترین ناقضان حقوق بشر می شناسند که حتی حقوق اولیه مردم خود را هم زیر پا می گذارند.
وی با بیان این که تبعیض نژادی مردم عالم را به ستوه آورده است، اظهار داشت: ظلم و بی عدالتی نظام سلطه، تنها منحصر به یک رویداد مثل قتل یک انسان به دست پلیس آمریکا نیست و در ذات آنها ریشه دارد و جریان تبعیض در غرب، سیستماتیک است.
آیت الله رئیسی خاطر نشان کرد: تا وقتی ظلم و بی عدالتی ریشه کن نشود، جریان مبارزه هم ادامه خواهد داشت و آتشی که شعله ور شده، دامن ظالمان را می گیرد و آنها را به زیر می کشد و اراده خداوند مبنی بر حاکمیت اراده ملت های مظلوم و مستضعف تحقق خواهد یافت.
رئیس قوه قضاییه، ایران اسلامی را پرچمدار حق خواهی و عدالت طلبی معرفی کرد و گفت: پرچم عدالت خواهی و حفظ حقوق انسان تا ریشه کن شدن ظلم و تبعیض و بی عدالتی و حکمفرمایی حق و عدالت، همچنان برافراشته می ماند و کارهای ایذایی که توسط نظام سلطه انجام می شود، به ثمر نخواهد نشست.
آیت الله رئیسی در این زمینه به ازسرگیری روابط امارات و رژیم صهیونیستی اشاره کرد و افزود: پیوند امارات و رژیم تروریست و کودک کُش صهیونیستی ماهیت ارتجاع عرب را برای همگان روشن کرد و باعث رسوایی جریان وابسته به نظام سلطه و حاکمان بی خبر از خدا و مردم ستیز در منطقه شد.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به مخالفت مردم امارات با تصمیم حاکمان این کشور گفت: نهضت دفاع از حقوق انسان در کشورهای عربی و منطقه و جهان روز به روز پُررونق تر می شود و آینده به نفع مدافعان واقعی حقوق انسان خواهد بود.
آیت الله رئیسی با تأکید بر این که امروز به برکت خون شهدای مقاومت، شاهد همنوایی و همگرایی عدالت خواهان در دنیا هستیم و شرایط برای شناخت نظام سلطه و جریان تروریسم فراهم شده، متذکر شد: امپراطوری رسانه ای تلاش می کند تا حقیقت کتمان بماند اما فعالان حقوق بشر و نخبگان سیاسی و اجتماعی باید نسبت به ماهیت واقعی نظام سلطه روشنگری کنند.
رئیس قوه قضاییه در پایان با اعلام حمایت قاطع دستگاه قضایی جمهوری اسلامی از حق خواهان و عدالت طلبان در سراسر عالم تصریح کرد: قوه قضاییه و ستاد حقوق بشر اسلامی تلاش می کند با رایزنی و همکاری کشورهای اسلامی مجموعه فعال و منسجمی را تحت عنوان اتحادیه حقوقی کشورهای اسلامی برای دفاع از حقوق مردم منطقه و دیگر اقصی نقاط جهان ایجاد نماید.
سخنان دبیر ستاد حقوق بشر
پیش از سخنان رئیس قوه قضاییه، دکتر علی باقری معاون بین الملل قوه قضاییه با اشاره به ناکامی حقوق بشر غربی در حفظ حقوق و کرامت انسانی اظهار داشت: حرف اساسی غربی ها این بود که خدا و دین موانع اصلی استیفای حقوق انسان هستند اما نتیجه عملکرد کسانی که پس از جنگ جهانی دوم با روش های غیر دموکراتیک بر امور کشورها تسلط یافتند، جنگ، خونریزی، قتل عام و ناامنی بوده است. وی با بیان این که در طول 75 سال گذشته، جهان و بشر کمتر از یک ماه را بدون جنگ و کشتار گذرانده، اضطراب و دلهره را بزرگ ترین هدیه تفکر لیبرالیسم به انسان و نتیجه حذف خدا و دین از صحنه زندگی بشر، و حقوق بشر اسلامی را تنها ضامن واقعی حفظ حقوق انسان دانست.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه با تأکید بر این که در حکومت دینی سیاست ها بر مبنای دین و با رویکرد حفظ حقوق انسان قرار دارد اما حقوق بشر در نگاه غربی ها دستاویزی برای رسیدن به مطامع سیاسی و اقتصادی سردمداران نظام سلطه است، خاطر نشان کرد: نزاع آمریکا با ملت ایران بر سر آن است که اجازه ندهند ما از توانمندی خود در عرصه های مختلفی چون هسته ای و نظامی بهره ببریم و ملت ما می خواهد از حقوق خود صیانت کند.
در این مراسم همچنین فائق زیدان رئیس شورای عالی قضایی عراق، عبدالستار السید وزیر اوقاف سوریه، شیرین مزاری وزیر حقوق بشر پاکستان و آیت الله کعبی عضو مجلس خبرگان رهبری و استاد حوزه و دانشگاه کشورمان به تبیین حقوق بشر اسلامی و ابعاد و ویژگی های آن پرداختند. آیت الله کعبی عضو مجلس خبرگان رهبری به تبیین تفاوت های ماهوی حقوق بشر اسلامی با حقوق بشر غربی پرداخت و گفت: حقوق بشر اسلامی بر محور توجه به خدا، کرامت انسان، برابری و برادری، رحمت و مودت، جهاد و مقاومت، نفی ستمگری و ستم پذیری برای تضمین حقوق بشر و برقراری صلح و امنیت و اجرای حق و عدالت در راستای ساخت تمدن نوین انسانی بر پایه اسلامی استوار است و حقوق بشر غربی بر پایه الحاد و بی دینی، لیبرالیسم، امپریالیسم و حقوق فاتحان جنگ جهانی دوم شکل گرفته و فرهنگ و تمدنی آن را نمایندگی می کند که در آستانه فروپاشی است.
وی در ادامه به تلاش های جمهوری اسلامی برای تدوین منشور حقوق بشر اسلامی و برگزاری اجلاسیه رؤسای دستگاه قضایی کشورهای اسلامی اشاره و از کارشکنی های عربستان سعودی در شکل گیری اتحادیه قوای قضاییه کشوهای اسلامی انتقاد کرد.
این عضو مجلس خبرگان رهبری با توجه به معضلات حقوقی و شرایط پیچیده بین المللی و نقض حقوق بشر توسط آمریکا، رژیم صهیونیستی و همپیمانان آنها در منطقه، اجرایی شدن اعلامیه حقوق بشر اسلامی و تصویب الحاقیه های آن و راه اندازی دادگاه بین المللی حقوق بشر اسلامی برای محاکمه و مجازات ناقضان حقوق بشر و رسیدگی به جنایت نظام سلطه علیه ملت های مسلمان و ترور سردار شهید حاج قاسم سلیمانی به عنوان چهره شاخص جبهه مقاومت و دفاع از مستضعفان را خواستار شد.
در بخش دیگری از این مراسم وضعیت حقوق بشر در کشورهای جبهه مقاومت از طریق ارتباط تصویری با وزیر خارجه ونزوئلا و روزنامه نگاران و فعالان حقوق بشری در منطقه غرب آسیا و کشورهای حوزه آمریکای لاتین مورد بررسی قرار گرفت.
حمایت