text1

جمعه, 10 فروردين 1403-

کانون وکلا به استارت آپ‌های حقوقی نگاه بالا به پایین دارد

دیده بان هشتم : رضا تقی زاده در خصوص خدماتی که پلتفرم‌های حقوقی ارائه می‌دهد، گفت: استارت آپ های حقوقی به عنوان یک واسطه بین مردم و وکلا قرار می‌گیرند. در پلتفرم های این چنین مردم هر خدمت حقوقی که نیاز داشته باشند از قبیل مشاوره، تنظیم یا بررسی قرارداد یا وکالت در دادگاه‌ها آن را در سامانه ثبت می‌کنند و متناسب با موضوع آن، وکلای متخصص به مردم معرفی می‌شود.

 

کانون وکلا به استارت آپهای حقوقی نگاه بالا به پایین دارد

 

وی درخصوص یکی از این پلتفرم ها ادامه داد: معرفی وکلا به مردم به این صورت است که خود وکلا پیشنهادات خودشان را برای کاربر ارسال می‌کنند، این پیشنهادات به همراه رزومه وکلا و نظرسنجی سایر کاربران در پنل کاربر قرار می‌گیرد. کاربران هم می‌توانند پس از بررسی و مقایسه به یک انتخاب مطمئن و راحت دست بزنند.

 

مدیر یکی از استارت آپ های حقوقی گفت: برای اینکه تبلیغات برای وکلا خلاف شأن است، اگر یک سامانه‌ای باشد که بتوانند توانایی‌ها و پتانسیل‌های آن را در معرض عموم قرار بدهند، بدون اینکه شائبه تبلیغ داشته باشد برای آن‌ها بسیار جذاب است.

 

تقوی زاده در خصوص مزایای توسعه پلتفرم‌های حقوقی در کشور اظهار داشت: در حال حاضر وکلا باید منتظر بمانند تا مشتری به آن‌ها رجوع کند در حالی که با این پلتفرم‌های حقوقی می‌توانند برای پرونده‌های مختلف پیشنهاد بدهند.

 

توسعه استارت آپ‌های حقوقی امکان ارزیابی عملکرد وکلا را فراهم می‌کنند

 

وی افزود: توسعه پلتفرم‌ها برای مردم این فایده را دارد که بستر کافی برای مشاهده سابقه و عملکرد وکلا را به وجود آورده است که امکان مقایسه بین وکلا را هم برای مردم ایجاد می‌کند. هم اکنون این فرصت به وجود آمده و مردم می‌توانند متوجه شوند که چه وکیلی قبل چه پرونده‌هایی پذیرفته و نتیجه آن‌ها و نظر موکلان چه بوده است.

 

تقی زاده عنوان کرد: استارت آپ‌های حقوقی از نظر قانونی مشکلی برای فعالیت ندارند، در این اپلیکیشن‌ها فقط عملکرد و سوابق وکلا به صورت شفاف وجود دارد و مردم می‌توانند وکلا را با هم مقایسه کنند. یعنی اگر در حالت قبل مردم باید به دفتر وکلا می‌رفتند تا با وکلا صحبت کنند الان به صورت آنلاین این کار را انجام می‌دهند.

 

کانون‌های وکلا نگاه بالا به پایین را کنار بگذارند

 

وی در خصوص مواجهه کانون کانون وکلا با استارت آپ‌های حقوقی افزود: کانون‌های وکلا به استارت آپ‌های حقوقی نگاه بالا به پایین دارد و خود را برتر می‌بیند. به همین دلیل هم هست که از استارت آپ‌ها شکایت می‌کنند. این در حالی است که استارت اپ های حقوقی آینده اکوسیستم حقوقی ایران را در بر خواهد گرفت.

 

مدیر این استارت آپ حقوقی ادامه داد: انتظار ما این است که کانون‌های وکلا نگاه بالا به پایین را کنار بگذارند و فضا برای برگزاری جلسه و هم اندیشی فراهم شود حتی اگر نظر کانون وکلا این است که یک استارت آپی در حال تخلف یا انجام کار اشتباه است، ابتدا در یک جلسه مشترک مطرح شود و برای رفع سوءتفاهم‌های احتمالی، نظرات یکدیگر شنیده شود. مثلاً در این زمینه می‌توان یک کمیسیونی متشکل از استارت آپ‌های حقوقی و نمایندگان کانون‌های وکلا تشکیل داد.

 

گذار از ساختار سنتی به آنلاین در بازار خدمات حقوقی گریز ناپذیر است

 

تقی زاده ادامه داد: ما جایگاه کانون‌های وکلا را زیر سوال نمی‌بریم. جایگاه آن‌ها سر جای خودش است ولی برای گذار از ساختار سنتی به آنلاین نیاز است که جلسات هم‌ اندیشی‌ برگزار شود اما متأسفانه خیلی از کانون‌ها در مقابل تغییر ساختار و آنلاین شدن خدمات حقوقی جبهه می‌گیرند که این خوب نیست.

 

وی برای تأیید قانونی و مشروع بودن ارائه خدمات استارت آپ‌های حقوقی مثال زد: هنگامی که حجت الاسلام رئیسی به عنوان رئیس قوه قضائیه پردیس حقوقی را افتتاح کرد بر ضرورت استفاده کانون‌های وکلا از خدمات استارتاپ‌های حقوقی تاکید کرد و این نشان می‌دهد که ارائه خدمات توسط استارتاپ‌ها مشکل قانونی ندارد.

 

این فعال بازار خدمات حقوقی در خصوص برخی ادعاها درباره بی‌سواد بودن ارائه دهندگان خدمات در استارت آپ‌ها عنوان کرد: در این اپلیکیشن‌ها تنها وکلا جذب می‌شوند که برای انجام این کار باید از کانون وکلا یا مرکز وکلای قوه قضائیه مجوز داشته باشند. درنتیجه صلاحیت علمی آن‌ها کاملاً تأیید شده است و نمی‌توان عنوان کرد که سطح علمی لازم را ندارند.

 

تقی زاده با اشاره به مزیت‌های استارت آپ‌های حقوقی برای مردم اظهار داشت: به دلیل این که در استارتاپ‌های حقوقی اکثراً از وکلا استفاده می‌شود و مردم هم می‌توانند نظر خود را پیرامون وکلا بیان کنند، تمایز بین وکلای با کیفیت و وکلای با کیفیت کمتر زودتر و بهتر مشخص می‌شود و این ارزیابی شفاف عملکرد وکلا چیزی است که قبل هیچ وقت در کشور وجود نداشت و با رونق استارتاپ‌ها در حال تکمیل شدن است.

 

وی اضافه کرد: استارت آپ‌های حقوقی سبب می‌شوند که یک وکیل بیشتر تخصصی کار کند. در نتیجه هم علم و تجربه و هم سرعت کار در آن زمینه افزایش پیدا می‌کند. در این شرایط وکیل می‌تواند با قیمت‌های پایین‌تر، تعداد پرونده بیشتری را انجام دهد که این موضوع هم برای مردم و هم برای وکلا بهتر است.

 

مهر

insta1بروزترین خبرهای حقوقی و قضایی کشور را در صفحه اینستاگرام ما دنبال فرمایید

منتشر شده در سه شنبه, 09 آذر 1400 12:30

 

 apple1  tel11  insta1
 وب اپلیکیشن  گوگل پلی 3  بازار2
بله2 ایتا  

گیف جدید دیده بان

ارز - طلا - سکه قیمت ( تومان )
دلار 0
یورو 0
پوند 0
یوان چین 0
دینار عراق 0
دینار کویت 0
درهم 0
لیر 0
سکه بهار آزادی 0
سکه امامی 0
نیم سکه 0
ربع سکه 0
سکه 1 گرمی 0
طلای 24 عیار 0
طلای 18 عیار 0
طلا مثقالی 0
طلا اونس 0
بیت کوین 0
اتریوم 0
مابقی ارزها
دلار کانادا 0
دلار استرالیا 0
دلار نیوزلند 0
دلار سنگاپور 0
دلار هنگ کنگ 0
ریال عربستان 0
ریال قطر 0
ریال عمان 0
فرانک سوییس 0
کرون سوئد 0
کرون دانمارک 0
کرون نروژ 0
دینار بحرین 0
لیر سوریه 0
روپیه هند 0
روپیه پاکستان 0
منات آذربایجان 0
درام ارمنستان 0
لاری گرجستان 0
رینگیت مالزی 0
بات تایلند 0
افغانی 0

Copyright 2019 All Rights Reserved

طراحی سایت خبری توسط نونگار پردازش